Baloldali Platform: választási együttműködés az Európai Baloldallal

PÁRTUNK ORSZÁGOS ELNÖKSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE 🔽

🟥 Választási együttműködésről tárgyalt az MSZDP és az Európai Baloldal. Megszületőben a Baloldali Platform!

📌 A ténylegesen baloldali pártok ma még a Parlamenten kívül politizálnak, de a cél, hogy a dolgozók, bérből és fizetésből élő tömegek végre az országgyűlésben is képviselve legyenek. Ennek érekében tárgyalt egymással a két baloldali párt vezetése. Hasilló László az MSZDP és Vajnai Attila az Európai Baloldal elnökei hangsúlyozták, hogy a két párt választási programja, a Kéthly Anna Program és a Vörös-Zöld Kiáltvány az egyetlen út az igazságosújraelosztáson alapuló, esélyteremtő állam létrejöttéhez.

📌 A két párt vezetése hosszútávú együttműködésben gondolkodik, melynek első állomása a 2022. évi országgyűlési választás lesz. Január folyamán aláírják a megállapodást, melynek értelmében az MSZDP, mint jelöltállító szervezet nevében, az Európai Baloldal támogatásával indulnak el a választásokon és deklarált cél az országos listaállítás, illetve a Parlamentbe jutás.

📌 A két párt elnöke kiemelte, hogy az együttműködésnek köszönhetően kialakulóban van a ma még Parlamenten kívüli pártokból álló Baloldali Platform, mely a szavazók számára valódi alternatívát nyújt a magukat baloldalinak nevező pártokkal szemben.

Készülünk 2022-re!

MSZDP – Szociáldemokrata Párt
Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006

A megállapodáshoz kapcsolódó sajtóközlemények:

A közleményt mindkét párt megjelentette az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül
Baloldali Platform: választási együttműködésről tárgyalt az MSZDP és az Európai Baloldal  – A MI IDŐNK (amiidonk.hu)
https://www.facebook.com/mszdp1890/posts/290580083114059

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük