Petíciók

Az alábbiakban a pártunk által indított petíciókat olvashatja.

Petícióinkat online is aláírhatja, vagy a legfrissebb petíció esetében lejjebb görgetve tájékozódhat a személyes aláírásgyűjtéseink időpontjairól és helyszíneiről. Itt csak a legfrissebb petíciónkat láthatja. További petícióinkat az alábbi linkre kattintva érheti el:

peticiok.szocialdemokratak.hu

TÖBBKULCSOS ADÓRENDSZERT!

Igazságos közteherviselést követelünk! Ne a szegények finanszírozzák a gazdagokat!

Aki többet keres, magasabb adókulccsal adózzon! Vagyis arányosan többel járuljon hozzá az ország gyarapodásához! Ennyire egyszerű és igazságos ez. A választók pedig semmi másra nem vágynak jobban, mint az igazságra.

Az igazságra az adórendszerben is. Ne a szegények finanszírozzák a gazdagokat! Adómentes minimálbért követelünk, hogy a legkevesebbet keresőknek ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük! Az ÁFA mértékének átgondolását követeljük, leginkább az alapvető élelmiszerek tekintetében. A kiemelt jövedelmeket (pl. havi 1 millió forint vagy annál nagyobb bevételeket) kiemelt adókulccsal kell adóztatni!

A többkulcsos adórendszer, így az igazságos és arányos közteherviselés érdekében indított petíciónkhoz személyes aláírásgyűjtésbe kezdtünk, heti rendszeres kitelepülésekkel (először Budapesten, majd országosan).

Az aláírásgyűjtési időpontokról és helyszínekről hivatalos facebook oldalunkon keresztül értesülhetnek. Figyeljék bejegyzéseinket, hogy ne maradjanak le az információkról. Kövessék oldalunkat, hogy naprakészek legyenek!

Ha a petíciót online kívánja aláírni, azt is megteheti. Ehhez vagy a képre, vagy ide kattintson.