Kormányváltás kell! – Választási közleményünk

A 131 éves Magyarországi Szociáldemokrata Párt a rendszerváltás óta a dolgozókért, bérből és fizetésből élők érdekeiért küzd. Annak ellenére, hogy egykori kormánypártként az 1990 óta íródó történelmünkben nem sikerült még bejutni a Parlamentbe, az értékeinkből és elveinkből egy jottányit sem adtunk lejjebb. Továbbra is valljuk, hogy a jóléti társadalom alapja az emberhez méltó élet, a szociális és gondoskodó állam, az értékelhető fizetések, azok vásárlóértékének megtartása, a minőségi tudást nyújtó oktatás és a kiszámítható viszonyokat teremtő munkajogi szabályozások. Azt gondoljuk, hogy ezt csak erős állami befolyással és irányítással lehet megteremteni, amire az elmúlt 12 évben még csak kísérlet sem történt.

2010 óta a Fidesz kormányozza Magyarországot. Az eredményét mindannyian láthatjuk. Romló egészségi állapotú emberek, düledező oktatási rendszer, kivéreztetett gazdaság, infláció, egekbe szökő árak, leszakadó társadalmi rétegek, Oroszországhoz dörgölődző kormánypártok. Ez az út egy végképp lemaradó, elszegényedő és végletekig kiszolgáltatott országhoz vezet. Nem hiszünk abban az újfeudális világban, amit a Fidesz teremtett. Ahol nem az értékek, hanem az érdekek számítanak. Ahol a boldoguláshoz vezető egyetlen út a hatalomhoz való simulás. Ahol az ellenzéki véleményt inkább nem mondjuk ki, mert nem szeretnénk meghurcolást, vegzálást, munkahelyünk elvesztését. A bizonytalanság, amit a magát nemzetinek hazudó kormánypártok teremtettek, nem más, mint bűn. Nem lehet rá jobb szót használni, mint bűn a magyar emberekkel szemben.

Kormányváltás kell Magyarországnak!

Olyan új kormány, mely végre nem a kevesek milliárdos Magyarországát építi, hanem végre azoknak ad, akiknek a leginkább szükségük van a támogatásokra. Az átlagembernek, aki minden nap hajnalban kel, hogy munkába mehessen, végig robotolja a monoton napokat, heteket, hónapokat, és semmi mást nem vár az élettől, mint azt, hogy az a kevés, ami van neki, legalább az megmaradjon. De a létbizonytalanság befészkelődött a lelkekbe. Mindannyian tartunk tőle, hogy létünket, megélhetésünket veszélyeztető ad-hoc alapon, az éj leple alatt megszületett törvényekkel a szakadék szélére sodornak bennünket. Az ilyen állam semmiképpen sem nevezhető szociális érzékenynek, gondoskodónak, esélyt nyújtónak.

A kormányváltásban hiszünk, a kormányváltásban vagyunk érdekeltek!

Bár sok vitánk volt és talán van is a mai parlamenti ellenzéki pártokkal (legalábbis egy részével), de úgy gondoljuk, hogy jelenleg csak egy út van Magyarország számára: a kormányváltás!

Mi, történelmi szociáldemokrata párt mondhatnánk azt is, hogy megsértődünk és hátra állunk. Mondhatnánk azt, hogy mivel vitáink okán nem tudtunk megállapodni a többi ellenzéki párttal az előválasztáson, így utánunk a vízözön. De nem mondjuk. Mégpedig azért nem, mert félre tudjuk tenni a korábbi sérelmeinket, felül tudunk rajtuk emelkedni és eltökélten hiszünk benne: Magyarország jobb sorsot érdemel! Nem a mi érelmeink számítanak, hanem a magyar emberek! Az a tény, hogy a kormányváltásban az MSZDP nem tud tevékeny politikai jelenlétével részt venni, fájó dolog. De egy biztos: mi a jövőben is itt leszünk. 131 évünk során nem tudtak minket eltaposni. Pedig megpróbálták a nácik és a szovjetek is. De itt vagyunk és itt is leszünk. A dolgozókért, Magyarországért!

Hiszünk abban, hogy együtt, közösen egy jó világot teremthetünk. Mert ennél csak jobb lehet!

Bíztatunk mindenkit, hogy holnap, április 3-án vegyen részt a választáson és szavazzon Magyarország jövőjére! Szavazzon a kormányváltásra!


Kiadja:
Az MSZDP országos elnöksége