Kik vagyunk?

Sokan sokféle fórumon feltettek Nekünk kérdéseket, melyek mindegyike két formában fogalmazható meg: Kik vagyunk? Mit akarunk? Ezekre és sok más kérdésre kívánunk most összefoglaló módon válaszokat adni. Bízunk benne, hogy az itt leírtak sokak számára segítenek eligazodni velünk kapcsolatban.

Kik vagyunk?

Az egyetlen történelmi szociáldemokrata párt Magyarországon. 1890-ben alakultunk, és az egykori Szociáldemokrata Párt jogfolytonos örökösei vagyunk. Mi vagyunk a legrégebben bejegyzett és jelenleg is működő párt hazánkban. Sok párt és szerveződés hirdeti magáról, hogy ő az igazi szociáldemokrata. Talán ez jól is hangzik, és nem is áll szándékunkban elvitatni a szociáldemokrata eszmeiséggel való azonosulás jogát senkitől. De leszögezzük: Magyarországon a szociáldemokrata értékek történelmi örököse és jogfolytonos képviselői Mi vagyunk. Törekszünk arra, hogy Pártunk nagyjainak eszmei örökségét hitelesen tovább vigyük. Szeretnénk méltón képviselni Kéthly Anna és társainak szellemiségét.

Ajánljuk figyelmébe minden kedves érdeklődőnek a “Szociáldemokrata múltunk” c. sorozatunkat, melyet itt a facebook oldalunkon olvashatnak.

Mit akarunk?

Valódi dolgozói, munkás képviseletet, hiteles baloldali politikát, becsületességet. Pártunk történelme megmutatta, hogy bizony az ilyen politikának van létjogosultsága, csak a rendszerváltás utáni politikai söpredék lejáratta a hiteles és becsületes jelzőket. Mi viszont hiszünk ebben! Pártunk tagjai, vezetői mind bérből és fizetésből élő emberek, mi nem vagyunk gazdagok, nem vagyunk kizsákmányoló milliárdosok, nem gazdagodtunk meg a rendszerváltáskor, nem fosztottuk ki az embereket, az országot. Nem privatizáltunk, és nem nyomorítottuk meg magyarok millióinak életét. Mi maradtunk, akik vagyunk: szociáldemokraták.

Pártunk részletes programját, a KÉTHLY ANNA PROGRAMOT, valamint mindenre kiterjedő szakpolitikai elképzeléseinket hivatalos weboldalunkon megtalálhatják és áttekinthetik.

Hol találkozhat velünk? Hol vagyunk?

Alapszervezeteink és közösségeink szerte az országban, a megyékben, a nagyobb településeken megtalálhatók. Amennyiben személyesen is szeretné velünk felvenni a kapcsolatot, először elektronikus formában jelezze azt számunkra, ezután pedig a következő eseményünkön már szeretettel várjuk Önt is. Részt veszünk és támogatjuk a kormányellenes megmozdulásokat, a tüntetéseket. Részt veszünk népszavazási kezdeményezések segítésében (például a korábbi NOlimpia kampány, vagy az éppen napirenden lévő Csatlakozás az EU Ügyészséghez aláírásgyűjtés). Kiterjedt szakszervezeti hálózattal rendelkezünk. Érdemes megemlíteni a Vasas Szakszervezeti Szövetséggel való összekapcsolódásunkat, mely személyi és helyi szinteken nyilvánul meg. A soron következő négy éves ciklust arra fogjuk fordítani, hogy minden egyes kistelepülésre, minden faluba eljussunk, és képviseljük a több, mint 120 éves értékünket, melyet még senki nem tudott elvenni tőlünk: a valódi népképviseletet, a valódi szocialista és munkásmozgalmi demokratikus értéket. A szociáldemokráciát.

HAJRÁ SZOCIÁLDEMOKRATÁK!