Baloldali Platform: az MSZDP és az Európai Baloldal megállapodásának szövege


Mint ahogy arról már többször is beszámoltunk, illetve 2021. december 29-én MTI Sajtóközleményeinkben is deklaráltuk, hosszú távú együttműködést kötött egymással az MSZDP és az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006.

Az alábbiakban a két párt elnöke, Hasilló László (MSZDP) és Vajnai Attila (Európai Baloldal) által aláírt együttműködési megállapodás szövege olvasható. A két párt vezetése megállapodott abban, hogy nyilvánosságra hozza a dokumentumot, hogy a választók is megismerjék annak tartalmát.


A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) és a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal együttműködési megállapodása

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) és a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal a mai napon azért szövetkezik, hogy Magyarországon egy valódi baloldali tömörülést hozzon létre. Együttműködésünk hosszú távra szól.

Együttműködésünk célja a rendszerváltás veszteseinek képviselete a 2022-es parlamenti választásokon és a soron következő önkormányzati és EP választásokon. A baloldali együttműködés nyitott minden baloldali, rendszerkritikus, humanista csoport és szervezet számára.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal munkáspárti és az MSZDP szociáldemokrata hagyománya jól kiegészítik egymást, a magyarországi baloldal legnemesebb hagyományai és a rendszerkritikus baloldal talál ezzel egymásra. Rövid távon ezen az alapon szeretnénk közösen megszabadítani az országot a pusztító Orbán-rezsimtől, egy valódi rendszerváltást létrehozni, illetve hosszútávon pedig megújítani a magyar baloldalt.

Az együttműködés alapja a Vörös-Zöld Kiáltvány és a Kéthly Anna program.

A két párt Egyeztető Tanácsot hoz létre a választási együttműködés koordinálására.

Kelt: 2022-01-15

Hasilló László, elnök (MSZDP)
Vajnai Attila, elnök (Európai Baloldal)